Az internet kora Magyarországon 2016/2

Az internet kora Magyarországon 2016/2

Lássuk, hogy kell kinézni 2016 ban egy „vidéki” internet szolgáltatásnak.  A Telenornál találtam egy alternatívát.
(Magyarországon egyébként kb egy éve tolják úgy rendesen a 4G szekerét ami egy tényleg gyors mobilhálózat úgynevezett LTE)
Lássuk az ajánlatot
https://www.telenor.hu/hipernet-home-alap

Nem akartam elhinni, hogy ennyire jó a cucc ezért bementem a bemutatótermükbe Debrecenben és húztam egy számot „Új ügyfél vagyok” Kb félóra ücsörgés után (miközben a mellettem ülőnek segítettem megérteni a facebook messenger sms küldési vágyát és, hogy miért is kezeli az az appja már az sms eket), végre az én számom jött.

Leültem letegeződünk gyorsan és el is mondtam kerek perec kell az otthoni 4G s legnagyobb csomag a 100Gb adatforgalmi korlátos 6392 Ft ért.

Annyit kérdeztem csak, hogy tényleg tudják e ezt a gyorsaságot a srác csak mosolygott és azt mondta figyelj 30 napig vissza lehet mondani legfeljebb visszahozod pár nap múlva, de nekem is ez van otthon. És megmutatta neki melyik kütyüje van a választhatóak közül. Én  a nagy routert választottam elmondta, hogy bármelyiket kérhetem nincs különbség bármelyiket megkapom a csomaghoz ingyen, de ő azért szereti a kicsit mert feltölti az akksiját, zsebre vágja és a Balatonon is az otthoni netével tolja. A vigyorom egyre szélesebbé vált éreztem, hogy nem szakember viszont látszott, hogy felhasználója a technológiának és szereti – őszinte volt.

Felhívta a figyelmem, hogy ebben a csomagban még járnak extrák 3500 Ft értékben választhatok. Én az HBO go t választottam mert miért ne és +100Gb éjszakai adatforgalmat (szerintem ez tökalap egy ilyen kockának, hogy 23:00-8:00 ig más adatforgalommal ketyegjen pl: torrentezzen)

Ideadta az LTE képes Routert és a szerződésem és jöhettem haza, Hazaértem összeraktam 10 perc alatt és azóta is megy :D.

Amikor Falun laksz de a Speedtest.net ezt méri

 PING: 19 ms DOWNLOAD: 51.61 Mbps UPLOAD: 35.84 Mbps ez itt 50/35 Mb

 I <3 Telenor 4G 😀 elvileg 150/50 et tud a rendszer ideális esetben de nekem ez is bőven jó benn a házban ahol sokszor térerőm sincs (tervben van egy hozzávaló antenna megvétele ha megvan megírom mennyit dobott rajta).

Ez magyarul annyit tesz, hogy van egy a kornak megfelelő teljesítményű és ÁR/Érték arányban megfelelő internetkapcsolatod. Egy gyors új technológiával +HBO val nekem megéri azt a +1500 Ft ot havonta és az az igazság, hogy még Piroska néninek is megéri.

Igen a 6400 az nem 5800 vagy a helyi kábeles 4500 Ft de lássuk be 10 és 5 megás letöltés és kb 0 hoz közelítő feltöltésért amik ráadásul semennyire nem stabilak, esetleg vonalas telefonnal + pár kereskedelmi csatornával, amik valójában semmit nem érnek mert a reklámot nézed egész nap vagy hív a telemarketinges, szerintem a választás egyértelmű.

Hozzá kell tenni ez nem torrentezésre való, esetleg az esti 100Gb és oda kell figyelni TUDATOSAN kell használni.

Ha gondolod kommentáld

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + négy =