A biztonságérzeted és ami mögötte van

Mivel sosincs időm cikket írni ezért úgy döntöttem nem várok arra, hogy legyen leírom ami kikívánkozik. Nagyon sok embert ismerünk meg az életünk során és mindenki egy kicsit más. Vannak jóindulatúak és kevésbé jóindulatúak és vannak kifejezetten gonosz emberek is. Azért írom ezt így le mert sokakban felnőtt korukra sem fejlődik ki az a képesség, hogy ezt felmérje és az adott embertársát a megfelelő kategóriába sorolja. Az is előfordul, hogy felismeri de képtelen úgy viselkedni vele ahogy azt a helyzet megkívánná, ugyan így van ez az információval is ami az interneten száguld felénk amit ugyan ez a képesség kicsit kiegészülve, szűr/szűrne ki számunkra.

Munkám során rengeteg weboldal milliónyi információ morzsáját nyálazom át nap mint nap és kifejlődött egy speciális érzékelő a fejemben amivel ezt a temérdek adatot többnyire egész pontosan el tudom helyezni a megfelelő helyre. Honnan tudom, hogy helyesen döntöttem? Nincs benne semmi varázslat utólag derül ki mindig de azt látom, hogy másodpercek alatt eldől kb 95%-os pontossággal, hogy az információ helye a kukában vagy az agytekervényeim között van és ha be is kerül hová kell tenni. Nagyon sokan félvállról veszik a jeleket amik elárulják a helyes utat és kényelemből vagy elfogultságból esetleg kíváncsiságból megtanulják nem csak nem észrevenni, de tudatosan ellenkezni is az érzéssel ami a jó irányba terelné őket. Hozok egy példát a legalapvetőbb átverés az interneten ami egyre durvább méreteket ölt: Elérik, hogy meglátogass egy oldalt látszólag semmi nem történik de ha nem vagy felszerelve a megfelelő védelemmel akkor már meg is fertőztek a megfelelő védelem alatt több mindent értek.
Az elsődleges védvonalnak saját magadnak kellene lenned:
A legújabb iPHONE-t nyerted meg?  Fogyitablettát vehetsz amit elég megenni és hetek alatt 20 kilót ledobsz?, Csodával határos gyógyulások rákból és egyéb halálos kórokból? Ezen az oldalon megnézheted a filmet HD felbontásban ami csak most megy a moziban? Töltsd le ingyen a legújabb játékokat és játssz felhőtlenül fizetned sem kell? Tudta ezt, így szerezhet több százezer forintot könnyedén? Nem gondolta volna!!!? Hihetetlen DE? És ami azután jött…….?.  XY celeb nemi élete/meghalt/gyereke halt meg/stb.

Ugye hogy ismerősek 🙂 . Ezeket az átveréseket olyan emberek találják ki akik a legalapvetőbb vágyainkat célozzák és abból is a legerősebbet a tudás utáni vágyat – tudni akarjuk bizony, tudni mindent. És itt ugrik a majom a vízbe én azt szoktam mondani annak aki megkérdez a témáról, hogy jobb ha azt akarjuk csak tudni ami tényleg úgy van és nem azt akarjuk betudni valóságnak amit szeretnénk, esetleg sugallni akarnak felénk. Szegény nagymamám jut eszembe mindig mikor meglepődve mondta egy alkalommal, hogy de kisfiam hát biztos igaz hiszen a TV-ben mondták és Erzsike is azt mondta.

Az információ valóságtartalmának megítélése nem feltétlen függ össze azzal, hogy hol találkozunk szembe vele hanem inkább azzal, hogy honnan származik valójában.  Jöhet a kérdés és akkor honnan szerezzek tudomást a világ dolgairól – a válaszom az, hogy Internet. Egyenlőre még elég szabad ahhoz hogy megkaphassuk a válaszainkat viszont ez egy dzsungelharc és aki nem készül fel, azt ugyanúgy ellepik a hazugságok mint bármelyik másik média követése közben.

Ha gondolod kommentáld

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + 15 =