A biztonságérzeted és ami mögötte van 3

Az érdekességek rész azoknak akiknek több kell…. nehezebben emészthető lesz.

Ha elolvasod és megérted ezt a cikket újabb képességekre tehetsz szert ami védelmet ad az internetes böngészéseid és akár az utcai sétáid során is. Hiszen a világunk több annál mint amit az interneten láthatunk és 2017-ben már mind a két helyen meg kell állnunk  a helyünket.

Olyan tippek jönnek amikhez már kell legyen alap ahhoz, hogy alkalmazni tudd. Kezdjük ezzel mi ez amire lehet építeni, egyszerűen hangzik de borzasztó nehéz.

Az alap:  KÉTKEDÉSA biztonságérzeted és ami mögötte van 3 1 4levelűlóhere
Amikor valami olyan dolgot látsz/olvasol, amiben nincs konkrét tapasztalatod akkor a minimum, hogy fenntartásokkal kell fogadod. Ebben az a legnehezebb, hogy megértsd van e vagy nincs  valódi tapasztalatod a témában itt buknak el a legtöbben. Az információ sokszor be van csomagolva de nekünk nem a csomagolást kell nézni hanem az információt magát. Előző cikkekből hozott egyik példával „kattints és oszd meg a szerencséért” látsz egy képet van rajta egy négy levelű lóhere és a szöveg „ha ezt megosztod szerencse fog érni, téged és a családodat.”  Persze te aki ezt olvasod már nem kattintasz rá és osztod meg de példának jó – MIÉRT? Kétkedünk és ennek nem a szerencséhez vagy a babonához kell, hogy köze legyen. Az első dolog aminek eszedbe kell jutni – hogyan működne ha tényleg működne? Tudjuk mi történik ténylegesen ha megosztjuk? (Ha nem vagy SEO szakértő és/vagy WEBprogramozó akkor valószínűleg nem).

Ha eljutottál oda, hogy feltedd a kérdést akkor máris megvan a sokmindent eldöntő első válaszod ami minden bizonnyal az – Nem értek hozzá! – itt jön amikor hozzáadjuk amit eddig megtanultunk az életben ami folytán a válasz lehet.
1, Ez egy ordas baromság
2, Lehet hogy igaz.
Ha itt jársz már de azt gondolod „Lehet igaz” ne olvass tovább inkább nézd meg milyen programokat  ajánlottam az előző cikkekben és telepítsd fel őket ha eddig nem tetted addig sehová aztán gyere vissza és olvass tovább.

Többnyire elsőre látszik ha valami amit látsz vagy olvasol nem állja meg a helyét, máskor nehezebb de ha megvan az alap=kétkedés már tovább is mehetünk.

 1. TIPP
  Keress másik forrást ahhoz az információhoz ami a kétkedést beindította, ha több helyen van hasonló vagy eltérő információ több esélyed van lebuktatni az átverést vagy megerősíteni azt, hogy egy valódi „hírrel” van dolgod. A google sokat segíthet ebben vagy az alternatívája amit mi jobban szeretünk a duckduckgo
 2. TIPP
  Gondold át még egyszer az első lépést és gyakorold tehát a lehető legtöbb alkalommal ellenőrizd az információt, meglátod egy idő után bizonyos típusú oldalakat zsigerből kerülni fogsz adott linkekre természetes lesz, hogy nem kattintasz és megnézed azt is ki küldte az e-mailt ha nem számítottál rá inkább a kukába landoltatod és megjelölöd kéretlenként.
 3. TIPP
  Nagyon fontos, hogy a kíváncsiságot ki kell elégíteni ennek lehet olyan módja ami bevált és alkalmazott. Részletesen, ha van egy oldal ami egy szenzációt ígér de az az oldal nem egy fődomain tehát  nem „valami.hu” akkor az már valószínűbb, hogy nem akkora szenzáció mert csak egy úgynevezett aldomainen fut pl.: „szenzáció.valami.hu”. Ha valamilyen ingyenes blogszolgáltató által üzemeltetett tartalom futtatja akkor megint csak jó eséllyel nem egy ellenőrzött tartalom hanem csak valakinek a hobbioldala vagy kattintás és likevadász tartalom ezek közül sok igen jól profitál abból, hogy megvezet téged és vett saját domaint és tárhelyet de ezeknek is tipikus neve van pl.: eztnézdmeg, nemhiszedel, hihetetlen hírek tudatos, tudat meg hasonló szavak jelennek meg bennük a hvg 2015 ben összeszedett párat. Egy része ma is aktuális és fut ami elég siralmas állapotot mutat átverősoldalak. Nem minden ingyenes blog oldallal van gond hiszen nagyon érdekes leírásokat találhatunk pl.: az egyik kedves ismerősöm Zer0C0de ingyenes blog oldalán. jelenleg eléggé lefoglalja a meló ezért ritkán posztol viszont egész érthetően mutatja be a hackerek eszközeit kezdésnek/kedvcsinálónak/ismeretterjesztésnek abszolút ajánlom és pláne örülök, hogy ő szakít rá időt és nekem nem kell 😉 .
 4. TIPP(ezlehetfájnifog)
  Ha érted miről beszélek akkor van egy jó hírem jó úton haladsz afelé, hogy elsajátítsd a haladó önvédelmet az internet bugyraiban. Ha viszont azt gondolod, hogy ááá hiszen azon xy oldalon pedig tök jó dolgok vannak és sértődötten azt gondolod ennek a csávónak nincs igaza, akkor rossz hírem van mert sajnos ezen a ponton még magaddal kell elbeszélgetned arról, hogy szereted e ha átvernek. Valamint arról, hogy csak egy biorobot vagy akit kattintásban mérnek aminek annyi oka van csak, hogy nem a valós információkat hanem a minél szédítőbb mázat keresed.

folytatása következik………

Ha gondolod kommentáld

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − öt =